Inloggen | Registreren

Photoshop CC + Lightroom 5 abonnement tijdelijk 12,29 per maand bij Adobe


Door Adriaan Raesen

Adobe heeft enige tijd geleden besloten hun professionele producten alleen nog maar als ‘cloud’ versie uit te brengen. De gehele lijn van Adobe producten kun je nu uitsluitend nog op abonnementsbasis afnemen. Voor een bedrag van 61,49 per maand mag je alle adobepakketten gebruiken en krijg je 100Gb opslagruimte in de ‘çloud’ van Adobe. Klinkt leuk maar op jaarbasis is dit toch nog een flink bedrag. Zeker als je bedenkt dat je als fotograaf het merendeel van die pakketten helemaal niet gebruikt. Adobe heeft dan ook een storm van kritiek over zich afgeroepen door deze beslissing.

Naar aanleiding van deze kritiek kwam Adobe enkele maanden geleden met een speciaal aanbod voor fotografen om zo’n ‘cloud’abonnement af te sluiten tegen gereduceerde prijs, voor Photoshop en Lightroom. Er was echter één vervelende beperking. Dit abonnement was uitsluitend af te sluiten als je legale versie van Photoshop CS3 of hoger in je bezit had. Voor veel amateur fotografen geen optie dus.

Begin december besloot Adobe echter om tijdelijk de restrictie van een legale Photoshop CS3 versie of hoger, los te laten. Aanvankelijk liep deze actie tot 8 december, maar is nu verlengt tot en met 31 december. Voor 12,29 per maand kun je je abonneren op het LIghtroom 5 + Photoshop CC pakket, met daarbij 20Gb opslagruimte in de Adobe cloud.

Photoshop Elements 11


Photoshop Elements 11 is uit voor zowel Windows als MAC. Wil je graag legaal Photoshop, neem dan deze betaalbare versie die alles biedt wat je nodig hebt.

De software is beschikbaar in Nederlands voor Windows en Engels voor MAC (sorry).

Hier een overzicht van de nieuwe functies, persoonlijk vindt ik vooral de toevoeging van 'Refine Edge' een echte plus. Daarmee kun je heel soepeltjes haar uitknippen!

Skin retouching, met behoud van huidtextuur


In de cursus photoshop en fotografie besteden we ook aandacht aan eenvoudige retoucheertechnieken. Het is best lastig om te voorkomen dat dat er onnatuurlijk uit gaat zien.

In deze video legt Sara Kiesling uit hoe je met photoshop op een natuurlijke manier een foto kunt retoucheren. Het slimme is dat ze de textuur en kleur uit elkaar haalt, waardoor je lijntjes kunt wegklonen zonder dat de kleuren veranderen. Andersom kun je rode vlekjes wegpoetsen zonder dat de huidtextuur verdwijnt. Zo kun je heel gecontroleerd de huid egaler maken maar voorkomen dat het er kunstmatig uit gaat zien. 

 

Review Photoshop Elements 11


Door Adriaan Raesen

Traditiegetrouw heeft Adobe ook dit jaar weer een nieuwe versie van Photoshop Elements (PSE11) uitgebracht. Vorig jaar was de PSE10 versie niet heel erg vernieuwend ten opzicht van de voorgaande PSE9, maar dit jaar heeft Adobe flink de schop in de interface van PSE11 gezet.

Instagram effecten nu voor Photoshop Elements Nederlands!


In het vorige artikel heb ik het even gehad over de leuke instagram effecten via Photoshop. Dat bleek echter niet te werken in de Nederlandse versie en al helemaal niet voor Photoshop elements. Daarom heeft Adriaan nu dezelfde effecten omgezet voor Photoshop elements! :-D

 

Instagram effect op je PC via Photoshop CS


Inmiddels is het op veel mobiele telefoons gemeengoed geworden; via Instagram ziet elke huis-, tuin- en keukenfoto er ineens spectaculair uit door er een effect overheem te gooien.

Wil je dit ook voor de foto's die je met je gewone fototoestel maakt, dan kan dit simpel door een Photoshop actie te installeren die deze effecten imiteert.

Let op: deze actie werkt nu UITSLUITEND voor de Engelstalige Photoshop CS!

We hebben een omzetting gemaakt voor de Nederlandse Photoshop elements, zie dit artikel

X-pro II effect

Bliksemsnel poetsen met Content Aware Fill in Photoshop (Elements)


Klonen met de kloonstempel is de populairste methode om ongewenste objecten uit foto's te halen. Het moeilijke aan dat gereedschap is dat het soms lastig kan zijn om de vervangende achtergrond op een overtuigende manier te plaatsen. Tot mijn grote vreugde doet "Content Aware Fill' dat soms/vaak indrukwekkend goed. 

 

Een foto ineens rechtzetten in Photoshop


Zo af en toe ontdek ook ik dingen die ik nog niet wist in Photoshop. In Photoshop Elements kun je een horizon makkelijk rechttrekken met het gereedschap 'rechttrekken' (p) (Straighten tool).

Tot nu toe dacht ik dat je dat in Photoshop CS ingewikkelder moest doen door zelf de foto te draaien en dan weer bij te snijden. Echter Photoshop CS heeft wel degelijk ook een straighten tool!

Photoshop Elements 10 Review


 

Adobe heeft in haar jaarlijkse traditie weer een nieuwe versie van Photoshop Elements op de markt gebracht.  We zijn inmiddels toe aan versie nummer 10. Een Nederlandse versie zal half oktober verschijnen, maar we hebben de Engelse versie vast bekeken.

In de vorig jaar verschenen versie 9 was een van de belangrijkste nieuwigheden de mogelijkheid om lagen te gebruiken op dezelfde wijze als in Photoshop CS. Voor veel gebruikers was dit een zeer welkome aanvulling.

Goed MAC nieuws; Photoshop Elements via app store slechts 63 Euro!


Maar wel in het Engels, dat wel.

Geef je op voor de mailinglijstPS; je mail adres wordt uitsluitend gebruikt voor fotografieles berichten!

Noregt Visuele Communicatie

Jules Verneweg 21-08
5015 BE Tilburg
Tel: 06 535 606 89
Website Noregt
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)