Inloggen | Registreren

Foto’s verkleinen met Faststone - Tutorial en review


Tijdens mijn lessen gebruik ik vaak de Faststone Image Viewer. Dit is een gratis downloadbare viewer die relatief onbekend maar ontzettend handig is voor het bekijken en wijzigen van grotere hoeveelheid bestanden.
Met name de Full Screen view is indrukwekkend. Je kunt hierin razendsnel foto’s bekijken en wijzigingen aanbrengen.
Docent Adriaan Raesen heeft de moeite genomen om hierover een videotutorial te maken. Daarin concentreert hij zich met name op het verkleinen van foto’s, omdat dit noodzakelijk is voor het plaatsen van bestanden in de fotogalerie van deze site.
De image viewer die hier behandeld wordt is de Engelse versie, maar je kunt nu tijdens de installatie ook voor Nederlands kiezen. Download de viewer van Faststone

 

Duim omhoog voor HP, duim omlaag voor XS4all


Met de opkomst van internet winkels en daardoor steeds grotere afstand tot de leverancier begint in mijn ogen de klantenservice een doorslaggevende rol te spelen in de afweging om in zee te gaan met serviceverleners.

HP: indrukwekkende service.

Sinds een jaar ben ik in bezit van de HP Photosmart B9180 printer. Deze professionele printer levert A3+ fotoprints met maar liefst 200 jaar kleurechtheidsgarantie.

image

Anti virus software review


image
De laatste tijd ben ik nogal gespammed door mijn omgeving met het W32.Beagle@mm!zip virus. Niet echt schadelijk, maar wel lastig en blijkbaar nog niet zo gemakkelijk te herkennen voor sommige pakketten. Op basis hiervan heb ik noodgedwongen drie freeware pakketten en twee betaalpakketten getest, waarbij AVG en Antivir het duidelijkst door de mand vielen.

Open Office of Microsoft MS Office


Ik ben was een grote fan van open source software. Dit is gratis verkrijgbare software die door een wereldwijd consortium van vrijwilligers ontwikkeld wordt. De bekendste voorbeelden daarvan zijn OpenOffice (tegenhanger van MSoffice) en Firefox. Maar er zijn ook opensource CMS systemen zoals Drupal en mailontvangers zoals Thunderbird. Toch stap ik de laatste tijd steeds vaker over op betaalde software. De enige winnaar die blijft is de webbrowser Firefox.
De laatste slachtoffers bij mij zijn OpenOffice en Thunderbird. Beide heb ik drie maanden gebruikt.

Nieuw supervliegtuig met Windows!!


Dit is de cockpit van de A380

image

Links en rechts zie je twee monitoren met windows (2000 of XP). Je moet er toch niet aan denken wat er gebeurt tijdens een systeemcrash…

Wie het kleine niet eert…


image
Prachtig uitzicht, maar ondertussen gefixeerd op een klein kevertje…

Geef je op voor de mailinglijstPS; je mail adres wordt uitsluitend gebruikt voor fotografieles berichten!

Noregt Visuele Communicatie

Jules Verneweg 21-08
5015 BE Tilburg
Tel: 06 535 606 89
Website Noregt
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)