Inloggen | Registreren

Photoshop CC + Lightroom 5 abonnement tijdelijk 12,29 per maand bij Adobe

Deel op facebook

Door Adriaan Raesen

Adobe heeft enige tijd geleden besloten hun professionele producten alleen nog maar als ‘cloud’ versie uit te brengen. De gehele lijn van Adobe producten kun je nu uitsluitend nog op abonnementsbasis afnemen. Voor een bedrag van 61,49 per maand mag je alle adobepakketten gebruiken en krijg je 100Gb opslagruimte in de ‘çloud’ van Adobe. Klinkt leuk maar op jaarbasis is dit toch nog een flink bedrag. Zeker als je bedenkt dat je als fotograaf het merendeel van die pakketten helemaal niet gebruikt. Adobe heeft dan ook een storm van kritiek over zich afgeroepen door deze beslissing.

Naar aanleiding van deze kritiek kwam Adobe enkele maanden geleden met een speciaal aanbod voor fotografen om zo’n ‘cloud’abonnement af te sluiten tegen gereduceerde prijs, voor Photoshop en Lightroom. Er was echter één vervelende beperking. Dit abonnement was uitsluitend af te sluiten als je legale versie van Photoshop CS3 of hoger in je bezit had. Voor veel amateur fotografen geen optie dus.

Begin december besloot Adobe echter om tijdelijk de restrictie van een legale Photoshop CS3 versie of hoger, los te laten. Aanvankelijk liep deze actie tot 8 december, maar is nu verlengt tot en met 31 december. Voor 12,29 per maand kun je je abonneren op het LIghtroom 5 + Photoshop CC pakket, met daarbij 20Gb opslagruimte in de Adobe cloud.


Maak je veel gebruik van Lightroom en Photoshop dan is dit aanbod zeker het overwegen waard. Lightroom en Photoshop Elements blijven als losse pakketten te koop, maar als je steeds de nieuwste versie wilt gebruiken zul je jaarlijks een nieuwe Photoshop Elements aan moeten schaffen. Dat kost je dan jaarlijks ongeveer 90,-. Lightroom kost als volledig pakket ongeveer 125,- en de updates kosten doorgaans zo’n 70,- Adobe heeft al aangegeven door het jaar heen steeds kleine updates uit te willen brengen en de verwachting is dan voor het losse Lightroom pakket er een jaarlijkse grote update zal komen. Dat betekent dan dat je ongeveer zo’n 160,- per jaar kwijt bent om met de nieuwste software te kunnen werken. Het Photoshop + Lightroom abonnement kost je op jaarbasis 147,48, waarbij je automatisch en zonder extra kosten van alle updates wordt voorzien.

Nadeel van een abonnement is echter dat je de software bij het beëindigen van een abonnement niet meer kunt gebruiken. Heb je de losse pakketten Phototshop Elements en/of Lightroom aangeschaft en wil je de versie die je nu hebt niet updaten dan kun je die tot in lengte van jaren blijven gebruiken, zonder extra kosten.

Bron: https://blogs.adobe.com/photoshopdotcom/2013/12/9-99-photoshop-photography-program-extended-to-dec-31.htmlberichten


Je naam:

Je mail-adres (verplicht):

Uw bericht

Spam preventie: Schrijf hieronder aub het woord fotografielessen Voer aub het woord in dat u hierboven ziet:

hou mij op de hoogte van andere commentaren op dit bericht.

Geef je op voor de mailinglijstPS; je mail adres wordt uitsluitend gebruikt voor fotografieles berichten!

Noregt Visuele Communicatie

Jules Verneweg 21-08
5015 BE Tilburg
Tel: 06 535 606 89
Website Noregt
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)