Inloggen | Registreren

Nikon of Canon kopen?

Deel op facebook

Nog steeds is de vraag die mij het meest gesteld wordt welke camera je moet kopen (maar ook welke lenzen erbij horen). Nu gaat, om praktische redenen, de voorkeur bij mij uit naar Nikon of Canon camera's, niet eens zozeer vanwege de camera's zelf, maar vooral omdat de keuze aan gebruikte en nieuwe lenzen voor deze merken het meest uitgebreid is. En uiteindelijk is glas het belangrijkst en een goede lens de beste investering die je kunt maken.

Heb je eenmaal een merk gekozen, blijf daar dan ook bij, vooral omdat je dan langzaam je lensrepertoir uit kunt breiden.

Welk merk is het beste, Canon of Nikon?

En om dan meteen met de deur in huis te vallen: dat hangt ervan af. Canon en Nikon zijn voortdurend in een strijd gewikkeld om de beste camera voor de beste prijs te kunnen leveren. Op dit moment heeft Nikon de meeste nieuwe camera's uit en heeft het daarom bij een paar types de voorspong. Maar binnenkort komt Canon weer met een inhaalslag en dan moet je als Nikon gebruiker knarsetandend toezien dat de beste camera's bij Canon worden geproduceerd.

Jared Polin is een bekende rescensent (ook vanwege zijn kapsel natuurlijk) die hier alle betere camera's van Nikon en Canon tegenover elkaar zet. En dan hangt de keuze af van je portemonnee en het moment van aanschaf. Bij beide merken zit je in ieder geval goed!

Opvallend vind ik wel de uitspraak dat je voor Full frame moet kiezen. Daar ben ik het niet persé mee eens, vooral omdat full frame lenzen een stuk zwaarder en vooral duurder zijn. Je sjouwt je een ongeluk, maar in ieder geval is je portemonnee een stuk lichter ;-)berichten


Je naam:

Je mail-adres (verplicht):

Uw bericht

Spam preventie: Schrijf hieronder aub het woord fotografielessen Voer aub het woord in dat u hierboven ziet:

hou mij op de hoogte van andere commentaren op dit bericht.

Geef je op voor de mailinglijstPS; je mail adres wordt uitsluitend gebruikt voor fotografieles berichten!

Noregt Visuele Communicatie

Jules Verneweg 21-08
5015 BE Tilburg
Tel: 06 535 606 89
Website Noregt
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)