Inloggen | Registreren

Een witte achtergrond in Photoshop ook werkelijk wit maken

Deel op facebook

Wanneer is een achtergrond in Photoshop ook werkelijk wit en hoe kun je dat snel en effectief corrigeren? In deze tutorial laat ik zien dat je dit met uitsluitend curves en de 'history brush' snel kunt bereiken.


Er zijn vele manieren om dit te bereiken, maar dit is een manier die ik vaak gebruik omdat deze het snelste en betrouwbaarste werkt. Ik begin natuurlijk met een foto die al gefotografeerd is op een witte achtergrond. Heb je dat niet, dan is het een heel ander verhaal, want de figuur moet dan netjes uitgeknipt worden. Iedereen die bij ons een cursus heeft gevolgd weet dat dat een behoorlijke klus kan zijn.

Stap 1:

Controleer of de achtergrond goed wit is. Makkelijkste manier is door de achtergrond in photoshop op wit te zetten. Klik met de rechtermuisknop in de achtergrond en kies 'custom colour'. Neem daar in RGB 255,255,255, dat is 100% wit. Heb je dat gedaan, dan zie je het verschil met de foto. Dit is echter vaak op de monitor niet helemaal goed te zien. Veel monitoren geven het wit veel te hard weer, waardoor je het verschil niet ziet. Wil je deze foto echter vrijstaand maken, dan is het belangrijk dat dit altijd klopt.

Stap 2:

Doe dit met Curves, dat is het veiligst. Curves roep je op met Control + M, of via Image > Adjustments > Curves. Door 'show clipping' aan te zetten en het ankertje rechtsboven aan te klikken zie je waar de foto nog niet perfect wit is. Sleep het anker totdat dat wel zo is. Corrigeer het middengebied van de curve (zie de video)

Mocht het wit teveel afwijken, of er een dingetje in beeld staan, dan kun je wat extra hulp inschakelen door met een witte brush wat bij te poetsen. Is het verschil met het echte wit nog steeds te groot, dan moet je de achtergrond gaan selecteren met bijvoorbeeld het selectie toverstafje, daarna kun je gerichter bijpoetsen. Maar hoe beter het uitgangspunt, hoe sneller je klaar bent.

Stap 3:

Breng het personage terug naar de oorspronkelijke waardes door middel van de History Brush. Met de history brush kun je een foto terug poetsen naar een bepaalde stap in de bewerkingsgeschiedenis. Standaard staat deze op het moment dat je de foto opende.

 

 berichten


Je naam:

Je mail-adres (verplicht):

Uw bericht

Spam preventie: Schrijf hieronder aub het woord fotografielessen Voer aub het woord in dat u hierboven ziet:

hou mij op de hoogte van andere commentaren op dit bericht.

Geef je op voor de mailinglijstPS; je mail adres wordt uitsluitend gebruikt voor fotografieles berichten!

Noregt Visuele Communicatie

Jules Verneweg 21-08
5015 BE Tilburg
Tel: 06 535 606 89
Website Noregt
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)