Inloggen | Registreren

Instagram effecten nu voor Photoshop Elements Nederlands!


In het vorige artikel heb ik het even gehad over de leuke instagram effecten via Photoshop. Dat bleek echter niet te werken in de Nederlandse versie en al helemaal niet voor Photoshop elements. Daarom heeft Adriaan nu dezelfde effecten omgezet voor Photoshop elements! :-D

 

Instagram effect op je PC via Photoshop CS


Inmiddels is het op veel mobiele telefoons gemeengoed geworden; via Instagram ziet elke huis-, tuin- en keukenfoto er ineens spectaculair uit door er een effect overheem te gooien.

Wil je dit ook voor de foto's die je met je gewone fototoestel maakt, dan kan dit simpel door een Photoshop actie te installeren die deze effecten imiteert.

Let op: deze actie werkt nu UITSLUITEND voor de Engelstalige Photoshop CS!

We hebben een omzetting gemaakt voor de Nederlandse Photoshop elements, zie dit artikel

X-pro II effect

Sensorscherpte Nikon D800E vs Nikon D700 en diffractie


Nu ik eindelijk de Nikon D800E in huis heb was ik nieuwsgierig naar het effect van diffractie op de kwaliteit. Wanneer je een steeds kleiner diafragma gebruikt, neemt de scherptediepte toe, echter tegelijkertijd gaat de scherpte van de hele foto ook weer achteruit. Om de 36 Megapixels optimaal te kunnen benutten heb ik getest vanaf welk diafragma je geen winst meer haalt uit al die extra pixels ten opzichte van de D700

Nieuwe super-all round lens: DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-5.6


Wil je één lens voor alles, dan is deze Nikon 18-300 de perfecte oplossing! De prijs is er wel naar, naar verwachting rond de 800 Euro. Maar dan ben je wel ineens klaar. Tamron had er ook een (ook geschikt voor Canon), maar die was traag met scherpstellen en verloor volledig ingezoomd wel erg veel licht. Ik verwacht dat deze lens hetzelfde preseert als de 18-200, en dat betekent dat de autofocus snel genoeg is, ook in donkere situaties. Levering waarschijnlijk vanaf juli 2012.

Zie het persbericht hier

Water en inkt


In de vervolglessen behandelen we water en beweging, waaronder het principe van de vallende waterdruppels. Een heel originele uitvoering van dit principe vindt je op de website van Alberto Seveso 

 

En dat niet alleen, als je verder op de site rondkijkt heeft hij ook prachtige uitwerkingen van dit soort principes bedacht

Fotografielessen op Facebook


De Facebook pagina was er al een tijdje, maar werd nog niet zo veel gebruikt. Na alle sociale netwerken getest te hebben, kies ik er echter voor om twitter te laten vallen ten gunste van Facebook. Zit je op Facebook dan kun je nu deze pagina volgen en er zelf dingen op plaatsen door 'vind ik leuk' aan te klikken hieronder of rechts in de zijbalk van deze site!

 

 

Bliksemsnel poetsen met Content Aware Fill in Photoshop (Elements)


Klonen met de kloonstempel is de populairste methode om ongewenste objecten uit foto's te halen. Het moeilijke aan dat gereedschap is dat het soms lastig kan zijn om de vervangende achtergrond op een overtuigende manier te plaatsen. Tot mijn grote vreugde doet "Content Aware Fill' dat soms/vaak indrukwekkend goed. 

 

Preview Photoshop CS6 en gratis Beta download


Ergens einde dit voorjaar komt Creative Suite 6 uit. Tot die tijd heeft Adobe een Beta versie beschikbaar gesteld, waar je tot die tijd gratis gebruik van kunt maken!

Russel Brown geeft op zijn eigen komische/kinderlijke manier een helder overzicht van de nieuwe features in onderstaande video

Nikon D700 vs Nikon D800 en sensorprestaties


Een simpele vergeijking, gebaseerd op testfoto's van zowel de Nikon D700 als de Nikon D800. Foto van de Nikon D700 is vergroot en verscherpt om zo dicht mogelijk bij de D800 te komen en dit is het minimale verschil, gezien op 100%:

nikon d700 vs nikon d800

Onderin zie je dus de uitsnede van de foto. Let vooral op het verschil bij de bomen. Indrukwekkend, niet?

Een foto ineens rechtzetten in Photoshop


Zo af en toe ontdek ook ik dingen die ik nog niet wist in Photoshop. In Photoshop Elements kun je een horizon makkelijk rechttrekken met het gereedschap 'rechttrekken' (p) (Straighten tool).

Tot nu toe dacht ik dat je dat in Photoshop CS ingewikkelder moest doen door zelf de foto te draaien en dan weer bij te snijden. Echter Photoshop CS heeft wel degelijk ook een straighten tool!

Geef je op voor de mailinglijstPS; je mail adres wordt uitsluitend gebruikt voor fotografieles berichten!

Noregt Visuele Communicatie

Jules Verneweg 21-08
5015 BE Tilburg
Tel: 06 535 606 89
Website Noregt
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)