Inloggen | Registreren

Fotograaf gezocht


Wil je ervaring opdoen met het vrijwillig fotograferen van Live evenementen en denk je dat je daarin iets te bieden hebt, dan heb ik twee opties in de aanbieding:
Zaal 16 kan een fotograaf gebruiken die af en toe mooie foto’s kan maken van voorstellingen en evenementen. Deze foto’s worden gebruikt op de website en in drukwerk. Mail naar info@theater-zaal16.nl
Cul de Sac heeft ook een oproep geplaatst, zie: http://www.culdesac.nl/nieuws.php?id=42

Photoshoot 013 succesvol


De shoot in 013 was erg druk bezocht, er waren veel meer aanmeldingen dan er binnen konden. Jammer voor diegenen die er niet bij waren!
Het is een leuke middag geworden waarin bezoekers zelf foto’s konden maken van Willem Wiebe en van de capoeira dansers. Daarnaast demonstreerden Krijn en ik hoe je doorgaans een studioshoot doet met softboxen en een ‘blue key’ achtergrond. Tot slot hebben we nog wat ge?xperimenteerd met de stroboscoop van 013.

Hier alvast wat resultaten van bezoekers en krijn

Foto van Krijn:
image

10.2 MP Nikon D80, dagelijks gebruik na een half jaar


image
In 2007 kwam er eindelijk een waardige opvolger van de D70. De D70s was niets meer dan een firmware upgrade, maar de D80 was duidelijk een stap verder. Nu de D80 algemeen verkrijgbaar heb en ik er enkele tienduizenden foto’s mee gemaakt heb kan ik een evaluatie geven over het dagelijks gebruik van de camera.

Photoshop CS vs Photoshop Elements


Ik geef nu al Photoshop lessen sinds Photoshop Elements 2, maar werk al jaren zelf met de professionele Photoshop vanaf versie 6. Veel leerlingen, maar ook collega's, denken dat Elements een kreupel broertje van Photoshop CS is.

Om maar met de deur in huis te vallen: Photoshop Elements kan 95% van wat Photoshop kan en soms zelfs meer! Zeker geen kreupele versie dus!

 

Video tutorials van adobe gratis online!


adobevideos_400 

Dit is toch echt de moeite; adobe heeft een hele rits video's beschikbaar gesteld waarin ze kort maar krachtig de kerneigenschappen en nieuwe gadgets demonstreert van Creative Suite CS3. Niet alleen Photoshop wordt behandeld, maar ook Illustrator, Flash, Indesign, Dreamweaver en nog veel meer!

Zie: http://www.adobe.com/designcenter/video_workshop

 

 

Fotograaf ontslagen


Een fotograaf is door de LA Times ontslagen omdat hij twee nieuwsfoto's had
gecombineerd
tot één: 
 
en:

Levert op: 
 

Nu is de nieuwsessentie gelijk gebleven, dus is dit nou terecht of niet?

Geef je op voor de mailinglijstPS; je mail adres wordt uitsluitend gebruikt voor fotografieles berichten!

Noregt Visuele Communicatie

Jules Verneweg 21-08
5015 BE Tilburg
Tel: 06 535 606 89
Website Noregt
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)